قیمت و خرید انواع بارکد خوان و RFID و .........
RFID و بارکد دو فناوری متفاوت برای مدیریت و ردیابی کالا در زنجیره تامین می باشند. RFID و بارکد، هر کدام دارای کاربردهای مختلفی هستند که گاهی با هم همپوشانی دارند. مقایسه RFID و بارکد و دانستن مزایا و محدودیتهای هرکدام نیز به مشاغل مختلف کمک میکند تا بسته به نیازهایشان بهترین روش را برای مدیریت مکانیزه انبار و خط تولید خود داشته باشند. در اینجا تکنولوژی RFID و بارکد را از ابعاد و جنبههای مختلف مورد بررسی قرار خواهیم داد.
بارکد چیست؟
بارکد در واقع یک نمایش تصویری از اطلاعات و دادهها می باشد. که با استفاده از دستگاه بارکدخوان اسکن و تفسیر میگردد. هر بارکد حاوی کد خاصی می باشد که به عنوان یک فناوری ردیابی برای محصولات به کار میرود. این کد در توالی خطوط یا اشکال دیگر (مربعی) نهفته گردیده است. در ابتدا این فناوری با عرض و فاصله بین خطوط موازی یک بعدی (بارکد میلهای) نمادین شد، اما به مرور به شکلهای هندسی دیگری مانند: مستطیلی و شش ضلعی (بارکد دو بعدی) توسعه پیدا نمود. امروزه حتی بسیاری از تلفنهای هوشمند قادر به اسکن انواع مختلف بارکد می باشند.
RFID چیست؟
فناوری رادیو شناسه (RFID) در واقع استفاده وایرلس از میدانهای الکترومغناطیسی برای انتقال دادهها نیز به منظور شناسایی و ردیابی خودکار تگهای متصل به اشیا می باشد. برچسبهای RFID حاوی اطلاعات ذخیره شده الکترونیکی هستند. به طور کلی یک سیستم RFID دارای ریدرها و برچسبهایی می باشد. که از طریق امواج رادیویی با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند.
بارکد نسبت به RFID، تکنولوژی قدیمیتری محسوب میگردد اما مزایای زیادی نسبت به آن دارد:
اگرچه داشتن یک RFID ریدر که بتواند به طور کلی و همزمان اطلاعات را جمع آوری کند مفید است، اما در این روش احتمال از بین رفتن اطلاعات (data lost) نیز بسیار زیاد می باشد. همچنین تکنولوژی RFID در محیطهایی که فلز یا مایعات وجود دارد دچار تداخل میگردد و به خوبی کار نمیکند. سرعت بسیار زیاد RFID گاهی به قیمت از دست رفتن دقت اطلاعات به دست میآید.
پیاده سازی سیستم RFID ارزان نیست و هزینه زیادی را به سازمانها تحمیل میکند. پیچیده بودن فناوری RFID میتواند هزینه قابل توجهی را برای شرکتها نیز در پی داشته باشد. تگهای RFID و همچنین تجهیزات مورد نیاز برای چاپ و رمزنگاری، در مقایسه با بارکد بسیار پر هزینه می باشد. در عین حال زمان و هزینهای که باید صرف آموزش کارکنان در مورد نحوه کار و استفاده صحیح از این فناوری شوند، در مقایسه بار بارکد بیشتر می باشد.
بارکدها را میتوان به صورت جداگانه پردازش نمود، بنابراین تشخیص محصولات از نظر قیمت و یا سایر مشخصات به راحتی امکان پذیر می باشد. اگرچه اسکن تک تک محصولات به صورت جداگانه کار زیادی است، اما RFID همیشه راحتترین گزینه نیست. درست است که RFID به شما این امکان را میدهد که اطلاعات کالاهای زیادی را به صورت همزمان "بخوانید"، اما تشخیص محصولاتی که مجددا باید اسکن گردد آسان نیست. به عنوان مثال، اگر تعداد زیادی از جعبهها روی پالتها در سرتاسر انبار وجود داشته باشد، با استفاده از RFID نمیتوان به راحتی فهمید که اطلاعات مربوط به کدام محصول نیاز به اسکن مجدد نیز دارد. حتی گاهی برای اسکن یک محصول نیاز است که اطراف RFID موانع قرار داد تا اطمینان حاصل نمائید. که RFID ریدر یک محصول را بیش از یک بار اسکن نمیکند.
سیستمهای RFID نسبت به بارکد امنیت کمتری را دارد زیرا احتمال ورود به شبکه RFID نیز وجود دارد. حتی اگر فردی یک RFID ریدر داشته باشد، میتواند بدون شناسایی شدن، اطلاعات حساس را بدزدد. در صورتی که برای قرائت بارکد نیاز می باشد بارکدخوان را به بارکد نزدیک کرد در نتیجه احتمال سرقت اطلاعات کمتر است.
در حال حاضر مشاغل بسیار زیادی از سیستم بارکد برای ردیابی نیز استفاده میکنند. و زیر ساختهای سیستم RFID را ندارند. این وضعیت به این معنی می باشد که شرکتهایی که از RFID استفاده میکنند به دلیل تفاوت در سیستمهای ردیابی، ممکن است با گروه محدودتری از تأمین کنندگان و فروشندگان بتوانند همکاری داشته باشند.
برخلاف تگهای RFID، انواع مختلفی از لیبلهای بارکد با قیمتها و قابلیتهای متنوع در بازار موجود می باشد. در برخی از انبارها نرخ ورود و خروج کالا بسیار زیادست و کالا مدت بسیار کمی در انبار میماند و نیاز به لیبل با دوام بسیار بالا نیست، بنابراین حتی لیبل کاغذی که عمر بالایی ندارد هم نیازهای انبار را برآورده میکند. در نتیجه میتوان با کمترین هزینه نیز انبار را به صورت هوشمند اداره کرد.
سیستم RFID برای مدیریت موجودی و ردیابی امکانات منحصر به فردی را در اختیار کاربر قرار میدهد:
برای اسکن بارکد، اسکنر باید مستقیماً در مقابل هر برچسب لیبل قرار بگیرد و برای کارکرد صحیح، هر دو باید در موقعیت مشخصی نیز قرار بگیرند. در حالی که برچسبهای RFID نیازی نیست که مستقیماً در مقابل RFID ریدر باشند زیر را RFID از امواج رادیویی برای برقراری ارتباط استفاده میکند، برچسبهای RFID فقط باید در محدوده ریدر باشند.
برچسبهای RFID با سرعت بالا و بدون هیچ زحمتی قابل خواندن می باشند. RFID ریدرها میتوانند حداکثر 200 برچسب را به طور همزمان اسکن کنند، بنابراین پس از اجرای این سیستم، زمان مورد نیاز برای عملیاتهای خاصی به طور چشمگیری کاهش مییابد و فرآیندهای موجودی که قبلاً به زمان طولانی نیاز داشتند را می توان در چند ثانیه یا چند دقیقه نیز انجام داد. برعکس، بارکدها باید به صورت جداگانه اسکن شوند و بسیار بیشتر کار میکنند.
تگهای RFID در دو نوع فقط خواندن (only read) و خواندن و نوشتن (Read-Write) موجود می باشند. برچسبهای قابل نوشتن را میتوان در صورت لزوم دوباره نوشت یا اصلاح کرد، در صورتی که لیبلهای بارکد فقط قابل خواندن هستند.
اگر لیبل بارکد خراب و کثیف و یا پاره گردد، امکان قرائت بارکد وجود ندارد در صورتی که این مورد برای تگهای RFID صدق نمیکند.
بارکد محصولات را میتوان روی تگهای RFID چاپ کرد بنابراین اگر یک زنجیره تامین بخواهد از هر دو فناوری استفاده کند یا سیستم مدیریت خود را تغییر دهد نیز این امر قابل اجرا است.
در این مورد به قطع نمیتوان گفت که دوام تگهای RFID بیشتر از لیبلهای بارکد است. تگهای RFID عمری بیشتری نسب به لیبلهای کاغذی یا PVC را دارند، اما لبیلهای متال که با ریبون رزین یا سوپر رزین چاپ شدهاند دوام بسیار خوبی را دارند. این در حالی می باشد که باتریهای داخلی تگهای RFID قابل جابه جایی و تعویض نیستند و لازم است نهایتا هر 5 سال تعویض شوند.
برخی از تگهای RFID قادرند تا 8 کیلو بایت اطلاعات را در خود نیز ذخیره کنند، این در صورتی می باشد که بارکدها فقط حجم محدودی از اطلاعات را میتوانند در خود جای دهند.
بازار 20 تمامی محصولات خود را از برند های معتبر و با کیفیت عالی دریافت می نماید و خدمت شما عزیزان ارائه می دهد. و برای شما مشتریان عزیز ارسال می شود.