قیمت و خرید انواع کیس و پاور و .........
کیس کامپیوتر به شکل محفظهای می باشد که به منظور نصب فیزیکی و قرارگیری همه اجزای کامپیوتر از قبیل مادربرد و هارد درایو و درایورهای نوری، درایو فلاپی و .... تعبیه گردیده است. به طور معمول کیس کامپیوتر به همراه یک منبع تغذیه نیز عرضه میشود. در این مطلب با مفهوم کیس کامپیوتر و خصوصیات و اجزای آن و همچنین برخی اصطلاحات رایج رایانه که در زمان خرید و اسمبل کردن یک کامپیوتر جدید به آنها نیاز خواهید داشت نیز آشنا میشویم.
قبل از هر چیز باید اشاره کنیم به قاب پیرامونی لپتاپ، نتبوک و تبلت که در عمل کیس محسوب میشود، اما به صورت جداگانه فروخته نمیشوند و قابل تعویض هم نیستند. به طور معمول زمانی که از کیس کامپیوتر صحبت میشود، منظور کیس یک رایانه سنتی دسکتاپ می باشد. برخی سازندگان مشهور کیس کامپیوتر در سطح بینالمللی Xoxide، NZXT و Antec هستند که احتمالاً اسم آنها نیز به گوشتان خورده است.
نکته: گاهی اوقات به کیس کامپیوتر با نامهای دیگری از قبیل «تاور» (tower) و «باکس» (box) و «یونیت سیستم» (system unit)، «بیس یونیت» (base unit)، «محفظه» (enclosure)، «هوزینگ» (housing)، «شاسی» (chassis) و موارد دیگر گفته میشود.
نکات مهم در مورد کیس کامپیوتر
مادربردها، کیسهای کامپیوتر و منابع تغذیه، همگی در اندازههای مختلفی ارائه میگردند. که «فاکتورهای فرم» نیز نام دارند. توجه داشته باشید که اندازه همه این اجزای کامپیوتر باید با هم سازگار باشد، تا رایانه نیز بتواند به درستی کار کند.
بسیاری از کیسهای کامپیوتر به خصوص آنهایی که از فلز ساخته میشوند، دارای لبههای بسیار تیزی می باشند. زمانی که با کیس کار میکنید باید نهایت مراقبت را به عمل آورید تا دچار آسیب و بریدگی دست یا انگشت خود نشویید.
نکته مهم دیگری که باید توجه کنید این است که وقتی یک تعمیرکار کامپیوتر به شما اعلام میکند، رایانه را پیش او ببرید، به طور معمول منظورش اینست که باید کیس کامپیوتر را به نزد او ببرید. بدین ترتیب لازم نیست اجزای بیرون از کیس امثال: کیبرد و ماوس نمایشگر و یا دیگر قطعات جانبی رایانه را پیش تعمیرکار نیز ببرید.
کیس کامپیوتر خودش میتواند از هر فلزی که بتواند وزن قطعات داخلی کامپیوتر را تحمل کند، ساخته گردد. به طور معمول از فولاد و پلاستیک یا آلومینیوم برای ساخت کیسهای کامپیوتر نیز استفاده میشود، اما به جای اینها میتوان از چوب، شیشه و یا فومهای فشرده هم استفاده کرد.
اغلب کیسهای کامپیوتر مستطیلی و سیاه رنگ می باشند. برخی کاربران علاقه دارند که با افزودن چیزهایی مانند: نور داخلی، رنگ کردن کیس یا افزودن سیستم خنکسازی مایع، اقدم به دستکاری و سفارشیسازی ظاهر کیس خود نیز بکنند.
بخش جلوی کیس کامپیوتر به طور معمول شامل دکمه روشن/خاموش و گاهی اوقات یک دکمه ریست می باشد. از چراغهای کوچک LED برای نمایش وضعیت روشن/خاموش بودن، فعالیت هارددیسک و گاهی اوقات دیگر پردازشهای داخلی سیستم نیز استفاده میشود. این دکمهها و چراغها مستقیماً به مادربرد وصل می باشند. که درون کیس و در جای امنی محافظت میشود.
کیس کامپیوتر به طور معمول شامل چند بخش گسترش 2.5 اینچی و 3.5 اینچی برای قرار دادن فلاپی درایو و درایوهای نوری و هارد درایو در بخش جلو است. این فضاها در بخش جلوی کیس قرار دارند تا برای مثال درایوهای DVD بتوانند در دسترس کاربر نیز باشند.
پاور یا منبع تغذیه یکی از اجزای قطعات اصلی کامپیوتر می باشد که داخل کیس قرار می گیرد که می توان آن را به عنوان یکی از حیاتیترین اجزای کامپیوتر دانست. بدون آن نیزکامپیوتر فقط یک جعبه بی فایده و پر از پلاستیک و فلز می باشد. اگر تا به حال در مورد نحوه کار یک منبع تغذیه سوالی در ذهنتان داشتید، ما به شما پیشنهاد می کنیم اینجا را از دست ندهید.
منبع تغذیه چیست؟
پاور یا منبع تغذیه را با منبع برق نیز اشتباه نگیرید. پاور وظیفه تامین برق تمام قطعات کامپیوتر را به عهده دارد. در یک رایانه شخصی (PC) نیز منبع تغذیه جعبه فلزی می باشد که معمولا در پشت کیس کامپیوتر قرار می گیرد. منبع تغذیه معمولا از قسمت پشت کیس کامپیوتر بسیاری از سیستمها قابل مشاهده می باشد، زیرا حاوی مخزن سیم برق و فن خنک کننده است. منبع تغذیه، که اغلب به عنوان "منبع تغذیه سوئیچینگ" شناخته می شود، از فن آوری سوئیچ برای تبدیل ورودی AC به ولتاژ پایینتر DC نیز استفاده می کنند. بدین معنی که منبع تغذیه خط جریان متناوب یا همان برق شهری (AC)را از خانه شما به جریان مستقیم (DC) مورد نیاز رایانه شخصی نیز تبدیل می کند.
ولتاژهای معمول ارائه شده عبارت است از:
3.3ولت
5 ولت
12 ولت
منبع تغذیه چه کاری انجام می دهد؟
تغییر ولتاژ اولین وظیفه منبع تغذیه می باشد. منبع برق شهری بدون توجه به نوع دستگاهی که باید از آن استفاده کند نیز یک خروجی ثابت دارد. برای جلوگیری از اضافه بار و ایجاد آسیب به دستگاه، منبع تغذیه ولتاژ را تغییر می دهد که این تغییر برای مطابقت با نیازهای دستگاه شامل پایین آوردن ولتاژ و گاهی بالا بردن ولتاژ نیز می شود.
اگر منبع تغذیه مقدار زیادی برق برساند، دستگاه نیز به شدت آسیب خواهد دید، اما اگر منبع تغذیه ولتاژ کافی نداشته باشد، سیستم آن طور که باید کار کند کار نمیکند. بنابراین تغییر انرژی وظیفه اصلی منبع تغذیه می باشد، که در صورتی که پاور شما به درستی کار نکند می تواند باعث آسیب و خرابی سایر قطعات کامپیوتر گردد.
برای انتخاب و خرید جدیدترین مدل های منبع تغذیه (پاور) موجود در بازار، با مناسب ترین قیمت نیز پیشنهاد می کنیم به صفحات مربوطه در سایت فروشگاه بازار 20 مراجعه نمایید.
اجزای منبع تغذیه و عملکرد آنها
منبع تغذیه اساسی از چندین قسمت تشکیل شده. و این اجزاء کمک می کنند تا ولتاژ تغییر یابد:
ترانسفورماتور:
ترانسفورماتور، ولتاژ ورودی به دستگاه را به سطح ولتاژ خروجی مورد نیاز نیز تغییر می دهد. این ولتاژ ها ممکن است افزایش یا کاهش یابند. به طور معمول، ولتاژ DC مورد نیاز بسیار کمتر از ولتاژ ورودی AC از منبع اصلی برق می باشد.
یکسو کننده:
یکسو کننده، برای تبدیل برق ورودی از AC بهDC ، منبع تغذیه از یکسوساز استفاده می کند که ممکن می باشد نیمه موج، تمام موج یا پل باشد.
فیلتر:
وقتی برق AC به DC نیز تغییر می کند، هنوز موج های مشخصی را دارد که نیاز به هموار سازی دارند. فیلتر امواج را کاملاً صاف و صاف نمی کند، اما به میزان قابل توجهی نیز آنها را کاهش می دهد.
رگولاتور:
یک رگولاتور ولتاژهای موج دار باقی مانده توسط فیلتر را نیز کاهش می دهد، تا از وجود هر ولتاژ اضافی یا افت ولتاژی که می تواند به دستگاه های متصل به منبع تغذیه آسیب برساند ایمن بماند.
بازار 20 تمامی محصولات خود را از برند های معتبر و با کیفیت عالی دریافت می نماید و خدمت شما عزیزان ارائه می دهد. و برای شما مشتریان عزیز ارسال می شود.