گوشی موبایل

قیمت و خرید انواع گوشی موبایل و .........
ادامه مطلب



تلفن همراه علاوه بر تامین نیاز ارتباطی میان فردی در حال حاضر به عنوان وسیله سرگرمی ‌و وسیله ارتباط جمعی نیزبه کار می‌رود و استفاده از آن معانی متعددی را برای کاربرانش دارد. مقاله حاضر می‌کوشد تا صرف‌نظر از کاربرد ارتباطی تلفن همراه، کارکردهای این وسیله را در میان کاربران مورد مطالعه قرار دهد. بدین منظور پیمایش آنلاینی از دارندگان این وسیله صورت گرفته است و پاسخگویان درباره کارکردهای مختلف این وسیله در تامین نیازهایشان اظهار نظر کرده‌اند. نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که تلفن همراه نیز علاوه بر کاربردهایی نظیر تسهیل ارتباطات میان فردی به واسطه سیار بودن و همراهی همه زمانی و همه مکانی پاسخگویان، کارکردهایی چون تامین امنیت و مد و خودابرازی و هویت و هماهنگی و سرگرمی ‌را به همراه داشته است.

کلمات کلیدی شامل: تکنولوژی ارتباطی، تلفن همراه، پیام کوتاه، کارکردهای تلفن همراه، هویت، امتداد خود، مد، امنیت.

مقدمه

در حال حاضر ضریب نفوذ مشترکان تلفن همراه در ایران نیز 91.2 اعلام شده است که با احتساب جمعیت 75.1 میلیون نفری ایران و در نظر گرفتن شاخص فوق می‌توان نتیجه گرفت که هم‌اکنون بیش از 68 میلیون اشتراک تلفن همراه در ایران نیز وجود دارد.

نظر به کاربران بسیار تلفن همراه در سراسرجهان،  تلفن‌همراه هم به عنوان واسطه ارتباطات ‌میان‌فردی، هم به عنوان رسانه، و هم وسیله سرگرمی  مطالعه و بررسی گردیده است. چرا که علاوه ‌بر کاربردهایی برای تسهیل ارتباطات میان‌فردی، استفاده شرکت‌های تجاری برای تبلیغات بازرگانی، تبلیغات سیاسی کاندیداهای ریاست جمهوری و مجلس و شوراها، ارسال اخبار بعضی از روزنامه‌ها از طریق سرویس پیام‌کوتاه برای مشترکان و نظرسنجی‌ها و مسابقات رادیو تلویزیونی را می‌توان از جمله کاربردهای ارتباط جمعی پیام‌کوتاه برشمرد، رادیو و امکان دریافت برنامه‌های تلویزیونی و امکان اتصال به اینترنت و یا دریافت صفحات روزنامه می‌تواند مجموعه کاربردهای رسانه جمعی را در تلفن‌همراه شامل گردد و بازی‌های موبایلی، امکان دریافت و ارسال فایل‌های صوتی و تصویری جالب، ضبط و پخش موسیقی و عکاسی و فیلمبرداری سرگرمی‌های جدیدی را، با استفاده از تلفن‌همراه، شکل داده ‌است.

 تلفن همراه از منظر امکانات (در انتخاب مارک و مدل گوشی و رضایت کاربران  تعریف می‌گردد)، کاربردها و کارکردهای آن در دانشگاه‌ها و مؤسسات مطالعاتی دنیا بررسی گردیده است. این مطالعات با مطمح نظر قرار دادن تفاوت‌های کاربران در سراسر دنیا انجام گردیده است، مثلا تفاوت زنان و مردان در کاربرد و کارکردهای تلفن همراه نشان داده است که جنسیت‌ها رفته‌رفته طرز استفاده از موبایل را نیز تغییر می‌دهند. همان گونه که فاکس ، گفته است، زنان به موبایل به عنوان یک( محافظ شخصی) نگاه می‌کنند. آنها موبایل را وسیله‌ای برای حمایت از خود در مقابل حملات بیرونی و درونی می‌دانند. آنها موبایل را شبکه‌ای سالم می‌دانند و بسیاری از خانم‌ها بدون موبایل نیز جایی نمی‌روند. آنها احساس می‌کنند که می‌توانند با هر شخص، در هر مکان و در مورد هر چیزی که نیاز دارند صحبت کنند. تلفن‌ها و روش ارتباط با  دیگران را از تماس‌های مهم به سمت شایعات تغییر می‌دهند. غیبت و شایعه هزاران سال می باشد، که جزیی از ملزومات اجتماعی را خلق می‌کنند: ما از فناوری عصر فضا برای بازگشت به شایعات عصر حجر استفاده می کنیم. این مطلب نشان می‌دهد که موبایل‌ها روشی را برای ارتباطات خلق می‌کنند که از روش‌های قبل بسیار آسان‌تر می باشد! زنان و مردان از فناوری موبایل برای برنامه‌ریزی با  دیگران یکسان استفاده می‌کنند، اما زنان بیشتر به تماس با افراد برای امور اجتماعی تمایل دارند.

به عنوان مثال بررسی لینگ در سال 2001 نشان داده است که زنان اغلب جایگزین‌های نقل و انتقالی پیچیده و متعاقباً محدودی را دارا هستند، که دقیقاً به دلیل تعهد خانوادگی است؛ زنان نزدیک به خانه کار می‌کنند و به این دلیل گزینه‌های کمتری برای ارتباط با بازار کار جغرافیایی در پیش رو دارند. تحرک زنان موکول به مسئولیت‌خانوادگی نیز می باشد و بنابراین سفرهای آنها اغلب ترکیبی از چند کار می باشد. این امر، به ویژه در مورد خانواده‌هایی که بچه‌های پیش دبستانی یا دبستانی دارند نیز صادق می باشد. اگر این موضوع را در بافت اندیشه‌های فالک و ابلر قرار دهیم(1980) خواهیم دید که زنان ( فواصل تلاش) بیشتری نسبت به مردان را دارند.

 با نگاه به بخش ارتباطات از راه دور این مجموعه، می‌توان به این حس رسید که تلفن نوعی از چندکارگی را فراهم می‌کند و زنان را قادر می‌سازد که نیز هم از خانه دور باشند و هم به مسئولیت‌های خانگی خود برسند. راکو و ناوارو و همچنین وستبی این امر را مادری از راه دور می‌نامند. یعنی استفاده از تلفن برای ارتباط با فرزندانی که از مدرسه بازگشته‌‌اند و نیاز دارند که والدین آنها را نیز کنترل کند (راکو و ناوارو:1993). به تلفن همراه در این زمینه توجه شده است در واقع راکو و ناوارو به طور خاص این تکنولوژی را مد نظر داشته‌اند. با نگاهی عام‌تر باید به بحث در باب این امر پرداخت، چون موبایل به مکان خاصی پیوند نخورده است(لانگ،1993). در بافتی که اینجا مد نظر می باشد، مثال‌هایی تجربی در دست داریم که در آنها موبایل به شخص اجازه می‌دهد به ماموریت خانوادگی خود برسد در عین حال در تعاملات کاری حضور داشته باشد. این امر با توجه به سابقه استفاده فزاینده شخصی از فضای عمومی انجام میگردد (کینگ،2000؛ لینگ،1997)

اینجا نیز به عنوان بعد مهمی‌از مطالعات مربوط به تلفن همراه، کارکردهای این وسیله ارتباطی را مورد مطالعه قرار داده است. در ادامه نخست به اجمال به کاربردهای تلفن همراه اشاره‌هایی می‌گردد تا تفاوت مفهومی‌بین کاربردو کارکرد ارتباطی روشن شود، سپس وارد بحث کارکردها خواهیم شد و می‌کوشیم به این سؤال پاسخ گوییم که موبایل ضمن تامین نیاز ارتباطی افراد چه کارکردهایی برای دارندگان با مدنظر قرار دادن تفاوت جنسیتی دارد؟ آیا تفاوتی بین روش استفاده از تکنولوژی ارتباطی موبایل مردان و زنان وجود دارد؟ زمانی که ما روش ارتباط با یکدیگر را بفهمیم، می‌توانیم یک پارچگی و ساختار اجتماعی را درک نمائیم. این تحقیق بر اساس نظرسنجی آنلاین و مصاحبه با دارندگان تلفن درباره استفاده از تلفن همراه انجام گرفته است. این مطالعه عمدتا بر طرز استفاده از فناوری بین دو جنس توجه دارد و با فرضیه وجود تفاوت در کارکردهای تلفن همراه برای زنان و مردان ایرانی پژوهش حاضر را انجام گردیده است.

الف) کاربردهای تلفن همراه

کاربرد تلفن همراه ناظر بر استفاده ابزاری این وسیله است، و مهمترین کاربرد آن تسهیل ارتباطات غیرفردی از راه دور می باشد و به عنوان وسیله برقراری رابطه نقش ایفا می‌کند: نامه اولین وسیله ارتباطات غیر چهره‌به‌چهره بوده و پس از آن تلفن و ایمیل و حالا تلفن همراه، که  مهمترین وجه تمایز آن از تلفن ثابت،‌و همینطور دیگر واسطه‌های ارتباطی، دسترسی هرزمانی و هرمکانی و برقراری ارتباط دائمی‌و همیشگی می باشد. کاربردهایی نظیر بهبود کیفیت ارتباطات میان فردی، دسترسی همیشگی، سیار بودن (چان وی و دیگران 2005: 73)، پاتز ( 2004: 8)، (پیترز و آلوچ 2005: 10). در میان منابع مختلف دیده می‌شود که مختصرا به برخی از آنها اشاره میگردد. در مقابل کارکرد تلفن همراه مطرح می‌شود که یک سطح از تسهیل ارتباطات همه زمانی و همه مکانی فراتر می‌رود و نتایجی که استفاده از این وسیله برای کاربر حاصل می‌کند نیازهایی غیر از ارتباط را تامین می‌کند. مانند: حس امنیت دارندگان آن، نماد پایگاه اجتماعی و یا کارکرد خود اظهاری.

 کوثری و دیگران (1385 :215) بر مبنای تئوری استفاده و خوشنودی، به کاربردهایی اشاره مینمایند، که به سبب رضایتمندی از داشتن تلفن همراه حاصل می‌شود. این کاربردها عبارت است از:

 1. نیاز اطلاع‌جویی: که در ذیل این امر اطلاعات ترافیکی، اتفاقات و رخدادها و تیتر روزنامه‌ها، اطلاعاتی مربوط به قیمت‌ها و انواع سرگرمی‌ها را می‌توان گنجاند که از منظر استفاده‌های ابزاری مطالعه می‌گردد، و یا تامین نیازهای اطلاعاتی شخصی، مانند: خبردادن و خبرگرفتن از اتفاقات خانه.

2. فواید اجتماعی: شایعه، چت و لذت بردن از صحبت کردن و گذران وقت و احساس آرامش، که انگیزه‌های استفاده را در بر می‌گیرد؛ امکان برقراری ارتباط به بهانه‌هایی چون درد دل کردن یا گذران وقت و همچنین برقراری ارتباط با دوستان و خانواده و از سویی بازی با گوشی تلفن همراه یا سرگرم شدن با امکانات آن به هنگام تنهایی یا در جمع دوستان، مثل انتقال اطلاعات از طریق بلوتوث  یا عکس گرفتن با استفاده از دوربین گوشی.

3. رضایتمندی‌های عاطفی: که تسهیل ارتباط با خانواده، احساس نزدیکی با اعضای خانواده و نمایش مراقبت از یکدیگر، و دانستن نگرانی دیگران نسبت به ما را نیز شامل می شود.

4. تحرک و در دسترس بودن، به عبارتی حذف محدودیت گشتن به دنبال تلفن عمومی و در صف تلفن ایستادن: بی‌تعلقی به مکان برای در ارتباط بودن با دیگران و دسترسی همیشگی بدون دغدغه مکان و دسترسی هرزمانی و هرمکانی، حفظ ارتباط همیشگی و در دسترس بودن برای اعضای مسن‌تر یا بیمار خانواده، که این دو گزینه آخر رضایتمندی تازه و منحصر به فرد تلفن همراه در میان وسایل ارتباطی میان‌فردی به شمار می‌آید.

بازار 20  تمامی محصولات خود را از برند های معتبر و با کیفیت عالی دریافت می نماید و خدمت شما عزیزان ارائه می دهد. و برای شما مشتریان عزیز ارسال می شود.

 

طبقه بندی
اطلاعات
درباره فروشگاه بازار 20
مشاوره ، انتخاب و خرید آنلاین
بازار 20 با جمع آوری برندهای برتر ایرانی و خارجی در نظر دارد بدون جانب داری از یک برند یا محصول خاص و با توجه به شرایط مشتریان عزیز و با در نظر گرفتن موارد استفاده، بهترین مشاوره را جهت انتخاب محصول مورد نیاز در اختیار کاربران قرار دهد. همچنین این مجموعه آماده همکاری با کلیه تولید کنندگان و وارد کنندگان عزیز جهت ارتباط مستقیم با مصرف کننده و فروش محصولات بدون واسطه می باشد.

© 2024 - کلیه حقوق مادی و معنوی به فروشگاه بازار 20 تعلق دارد