آجر و بلوک و سفال

قیمت و خرید انواع آجر و بلوک و سفال و .........
ادامه مطلب



 

آجر از قدیمی‌ترین مصالح ساختمانی می باشد. که قدمت آن بنا به عقیده برخی باستان‌شناسان به ده هزار سال پیش می‌رسد، ولی این امر هنوز به اثبات نرسیده. در ایران بقایا کوره‌های سفال‌پزی و آجر‌پزی در شوش و سیلک کاشان که تاریخ آنها به هزاره چهارم پیش از میلاد می‌رسد پیدا شده است و نشانه‌هایی از تولید و مصرف آجر در هندوستان به دست آمده است که حاکی از سابقه شش هزار ساله آن است. ساختمان برج بابل که از آجر بنا شده مربوط به 5000 سال قبل بوده و امروزه بقایای آن نیز موجود است. از آجرهای ویرانه‌های یکی از شهرهای بابل در برخی ساختمان‌های شهرهای بغداد و تیسفون استفاده شده است که مربوط به 600 سال قبل از میلاد می‌باشد.

واژه آجر ( معرب آگور فارسی ) بابلی می باشد و نام خشت‌هایی بوده است که بر روی آنها منشورها (فرمان‌ها) و قوانین (دادها) و نظایر آن را می‌نوشته‌اند. گمان می‌رود نخستین بار از پخته شدن خاک دیواره‌ها و کف اجاق‌ها به پختن آجر پی‌برده باشند. کوره‌های آجر  پزی ابتدائی بی گمان از مکان هایی تشکیل شده است که در آن نیز لایه های هیزم و خشت متناوباً روی هم چیده می شده است. در ایران باستان ساختمان های بزرگ و زیبایی بنا شده است. که پاره ای از آنها هنوز پابرجا می باشند، نظیر طاق کسری در غرب ایران قدیم، عراق فعلی بعدها ساختمان هایی مانند: آرامگاه شاه اسماعیل سامانی و گنبد کاووس و مسجد جامع اصفهان را با آجر ساختند. پل ها و سدهای قدیمی را با آجر بنا می کرده اند، که از آنها می توان پل های دختر، سد کبار در قم و غیره را نام برد.

فن استفاده از آجر از آسیای غربی به سوی غرب به مصر و سپس به روم و به سمت شرق هندوستان و چین رفته است. در سده چهارم میلادی اروپاییان شروع به استفاده از آجر کردند ولی پس از مدتی از رونق افتاده و رواج مجدد آن از سده 12 میلادی بوده است که ابتدا از ایتالیا شروع شده و بعد فرانسه و سپس آلمان و آخر سر کشورهای دیگر از آن در بناهای خود بهره برده اند.

در ایران هر جا سنگ کم بوده و خاک خوب هم در دسترس بوده است آجرپزی و مصرف آجر نیز معمول شده است. اندازه آجر زمان ایلامی (مربوط به چغازنبیل) حدود 10*38*38 سانتیمتر بود. پختن و مصرف آجر در زمان ساسانیان گسترش یافته و در ساختمان های بزرگ مانند: آتشکده ها به کار رفته است،‌ اندازه آجر این دوره حدود 44*44*7 تا 8 سانتی متر بود. بعدها اندازه آجر به 20*20*3 تا 4 سانتی متر نیز کاهش یافت و مدت زمان مدیدی این آجرها تهیه و در دیوارها و سقف ها مصرف می شدند. ولی برای فرش کف آجرهای بزرگ تری به نام ختائی به ابعاد حدود 5*25*25 سانتی متر و باز هم بزرگ تر به نام نظامی به اندازه های حدود 5*40*40 سانتی متر تولید می گردید، آجر بزرگ را به فارسی تاوه  می گویند.

پیش از جنگ جهانی اول روس ها در ساختن قزاق خانه ها آجرهایی به ابعاد حدود 5×10×20 سانتی متر مصرف می کردند و از این رو آنرا آجر قزاقی نیز نام گذاری کردند. که به روش سنتی تهیه می شد. پس از جنگ جهانی دوم روش تولید آجر در ایران دگرگون  گردید و روش های صنعتی کم کم جانشین روش های سنتی نیز  شدند و کارخانه های زیادی احداث شدند  که امروزه قادر به تولید انواع آجرها توپر و ‌سوراخ دار و ‌بلوک های دیواری و سقفی توخالی و اشکال هندسی مختلف هستند وگر چه امروزه کیفیت آجر به علت پیشرفت تکنولوژی پخت و تولید در  صد ساله اخیر بهبود یافته است، ولی در اساس کار تغییر چندانی رخ نداده است. شناخت کامل تر مواد اولیه و ویژگی آنها نیز ‌کوره های بهتر و با بازدهی بیشتر و کنترل پخت و ماشین آلات بهتر کمک شایان توجهی به توسعه و پیشرفت صنعت تولید آجر کرده است.

مواد اولیه

آجر نیز نوعی سنگ مصنوعی است که از پختن خشت خام و دگرگونی آن بر اثر گرما به دست می آید. خشت خام را از خاک نمناک یا گل تهیه می نمایند. که مخلوطی از خاک و کمی آب می باشد. خاک آجر مخلوطی است از خاک رس،‌ماسه، فلدسپات ها، سنگ آهک، سولفات ها،‌سولفورها،‌فسفات ها،‌کانی های آهن،‌منگنز، منیزیم، سدیم،‌پتاسیم،  مواد آلی گیاهی و ........

خاک رس

ماده اصلی تشکیل دهنده خاک آجرنیز‌خاک رس می باشد. که فرمول شیمیایی آن هیدرو سیلیکات آلومینیوم  بوده، و  از پوسیدن و تجزیه فلد سپات ها یا فلدسپارها و

میکاها تحت تاثیر اسید کربنیک موجود در آب باران به وجود آمده است، فرمول شیمیایی این فلدسپات‌ها و میکاها به شرح زیر است:

فلدسپات پتاسیمی             (اورتوکلاز)

فلدسپات سدیمی              (پلاژیوکلاز)

فلدسپات کلسیمی             (آنورتایت)

میکای پتاسیمی               

میکای سدیمی        

سیلیکات آلومینیوم سنگ‌های آذری تحت تاثیر عوامل شیمیایی به صورت خاک رس پولکی و کوارتز آنها به واسطه تغییرات فیزیکی نیز به شکل لای و ماسه در آمده‌اند.

خاک رس به دو صورت آبرفته یا سطحی و معدنی یا عمقی وجود دارد. علاوه بر آن انواع سنگ رسی از دگرگون شدن خاک رس تحت فشار به وجود می‌آید. که به نام شیست و شیل نامیده می‌شوند. این سه شکل اصلی خاک رس از نظر شیمیایی مشابه یکدیگر هستند، ولی به لحاظ فیزیکی ویژگی‌های متفاوتی دارند. خاک رس‌های آبرفتی بسته به جنس بستر و طول مسیری که جابه‌جا شده‌اند دارای جنس‌های گوناگون بوده و ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی آنها متفاوت است و به صورت‌های خاک آجر، خاک سرامیک و خاک نسوز و .... ته‌نشین شده‌اند.

خاک رس معدنی خالص‌تر و از لحاظ فیزیکی و شیمیایی نیز همگن‌تر است. از مهم‌ترین ویژگی‌های آن پایداری در برابر دماهای زیاد می باشد.

خاک نسوز

خاک نسوز را به انگلیسی Fire clay یا Chamotte نامیده‌اند. و نام دیگر آن گل آتشخوار می باشد. خاکی است که در دمای 1580 درجه سلسیوس نیز ذوب نمی‌شود. کم‌ترین دمای ذوب مخلوط‌های سیلیس و رس 1580 درجه سلسیوس است که از 94 درصد گرد سیلیس SiO2 و 6 درصد گرد آلومین Al2O3  تشکیل شده و در صورت تغییر نسبت این دو ماده دمای ذوب افزایش می‌یابد. به این جهت دمای 1580 درجه از مرز بین خاک‌های نسوز و غیر نسوز قرار داده‌اند.

خاک رس‌‌هایی که هیدرو سیلیکات آلومینیوم آنها زیاد باشد نسوز می باشند.

بازار 20  تمامی محصولات خود را از برند های معتبر و با کیفیت عالی دریافت می نماید و خدمت شما عزیزان ارائه می دهد. و برای شما مشتریان عزیز ارسال می شود.

 

 

طبقه بندی
اطلاعات
درباره فروشگاه بازار 20
مشاوره ، انتخاب و خرید آنلاین
بازار 20 با جمع آوری برندهای برتر ایرانی و خارجی در نظر دارد بدون جانب داری از یک برند یا محصول خاص و با توجه به شرایط مشتریان عزیز و با در نظر گرفتن موارد استفاده، بهترین مشاوره را جهت انتخاب محصول مورد نیاز در اختیار کاربران قرار دهد. همچنین این مجموعه آماده همکاری با کلیه تولید کنندگان و وارد کنندگان عزیز جهت ارتباط مستقیم با مصرف کننده و فروش محصولات بدون واسطه می باشد.

© 2024 - کلیه حقوق مادی و معنوی به فروشگاه بازار 20 تعلق دارد