هارد و حافظه

قیمت و خرید انواع هارد و حافظه و .........
ادامه مطلب



 

ديسك سخت با هارد ديسك منبع و محل ذخيره تمام برنامه ها و داده هاى موجود درون يك كامپيوتر می باشد. در حال حاضر ديسك هاى سخت در دو نوع IDE و SATA بيشتر مورد توجه مصرف كنندگان نیز است.

كابل هاى اتصالى به هارد ديسك هاى IDE  نیز شامل كابل ۴۰ پين ديتا و كابل چهار پين برق مى باشد، اما در ديسك هاى سخت SATA از كابل هاى برق ۱۵ پين و هفت پين ديتا نیز استفاده مى شود.

يكى از مزاياى هاردهاى Sata استفاده از كابل هفت پين ديتا می باشد. با استفاده از اين كابل نیز فضاى داخل كيس خلوت و جريان هوا در كيس راحت تر به گردش درمى آيد، همين طور براى تنظيم دو هارد Sata نيازى به جابه جايى جامپرهاى روى هارد نمی باشد، چون خود آن ها بنا به شماره پورت Sata تنظيم مى شوند.

هاردهاى IDE داده ها و اطلاعات را با سرعت ۱۳۳ مگابايت در ثانيه منتقل مى كنند، اما ديسك هاى Sata اطلاعات را با سرعت ۱۵۰ مگابايت در ثانيه نیز جابه جا مى كنند. البته در انواع جديد اين ديسك (A10) اطلاعات با سرعت سه گيگا بايت در ثانيه منتقل مى گردند، كه انقلابى در صنعت هارد ديسك مى باشد.

تمام هارد ديسك ها مقدار فضايى را به عنوان بافز يا حافظه را در اختيار دارند تا عمليات و محاسبات انتقالات نیز سريع تر و مطمئن تر انجام گردد.

هارد ديسك هاى جديد از مقدار حافظه بيشترى استفاده مى كنند، مانند هارد هشت مگابايتى Sata كه بسيار سريع تر از هاردهاى موجود در بازار  نیز میباشد.

در زمان بستن و باز كردن هارد ديسك بايد به اين نكات توجه نمود:

  •       رعايت كردن جهت قراردادن كابل هاى برق و ديتا توسط نشانه هاى روى كابل
  •        در زمان روشن بودن چراغ هارد، به هيچ وجه هارد را تكان ندهيد، زيرا امكان دارد كه به سطح سخت ديسك صدمه وارد شود كه اصطلاحاً به آن بدسكتور گويند

تکنولوژي هارد ديسک هاي ساتا (SATA) بر اساس پردازش اطلاعات متوالي (سريال) می باشد. يعني انتقال اطلاعات ازهارد ديسک به باس ديتا و در جهت عکس به طور منظم و در دوره هاي زماني مشخص انجام مي‏گيرد. هارد ديسکهاي ساتا نیز از کابلهاي ريبون با پهناي کمتر استفاده مي کنند . اين کابلهاي نازک داراي کانکتورهاي بست داري می باشند، که کار کردن با آنها را ساده‏تر مي کند.

هارد ديسکها اطلاعات را با سرعت متوسط 150Mb بر ثانيه نیز انتقال مي‏دهند. براي جبران افت سرعت در حالت سري، بايد سرعت رفت و برگشت را در هر سيکل کاري نیز بالاتر برد. در سرعت سيکل برابر، سرعت انتقال رابط موازي حدوداٌ هشت برابر بيش از حالت سري می باشد. بنابر اين براي جبران اين اختلاف و پيشي گرفتن از آن، سيکل و به عبارتي فاصله زماني هر رفت و برگشت در رابط سري را بايد نیز افزايش داد که اين نکته به راحتي و با استفاده از تراشه هاي قدرتمند امروزي قابل انجام می باشد، به همين دليل است که امروزه شاهد انواع ديسک هاي سخت حجيم 300 و 500 گيگابايتي SATA II با سرعتي حدود 300Mb/S  نیز در بازار می باشیم. در حال حاضر دو نسخه از اين استاندارد معرفي شده که به ترتيب عبارت است از SATA I (به اختصار SATA) و SATA II. سرعت انتقال اطلاعات در نوع اول برابر با 150 MB/S و در نوع دوم يا همان SATA II برابر با 300 MB/S (البته در حالت تئوري)  نیز مي‏باشد. با اينکه سرعت اسمي انتقال اطلاعات در ديسک هاي SATA II دوبرابر SATA I می باشد، اما اين تفاوت در واقعيت به ندرت از 20% فراتر مي‏رود. در اصل بخش عمده اين افزايش سرعت به لطف وجود فناوري جديدي با نام Native Command Queuing در ديسک هاي سخت SATA II بدست مي آيد. در واقع تاثير NCQ نیز به اين صورت است که باعث مي شود اطلاعاتي که براي خواندن توسط هد دستگاه در صفحات مدور ذخيره‏سازي ( پلاترها – صفحات آلمينيومي به شکل دايره که در محفظه ديسک سخت قرار دارند و اطلاعات بر روي آنها به صورت صفر و يک و روش مغناطيسي ذخيره مي گردند) قرار دارند نیز طوري چيده شوند که با حداقل چرخش صفحات، اطلاعات توسط هد دستگاه خوانده شوند. براي خوانده شدن اطلاعات توسط هد دستگاه، در حالتي که از فناوري NCQ استفاده شده است، صفحه مدور نياز به 1.5 دور چرخش دارد. در مقابل ديسک سختي که فاقد فناوري NCQ می باشد نیز به بيش از 2.5 دور براي خوانده شدن اطلاعات توسط هد دستگاه نياز دارد.

تكنولوژي ديسك سخت ( HARD DRIVE ) بر پايه پروسس موازي اطلاعات نیز عمل مي كنند و بدين معنا است كه اطلاعات به صورت بسته هايي به روشهاي مختلف ( رندوم ) به باس اطلاعاتي نیز فرستاده مي شوند. اطلاعات از ديسك سخت در فاصله هاي زماني كاملاً تصادفي مي آيند و وارد باس اطلاعاتي شده و در نهايت به سمت مقصد نهايي نیزمي رود. IDE مخفف Integrated Drive Electronics است، همينطور كه مي دانيد رابط IDE گاهي با عنوان ATA شناخته مي شود،كه مخفف AT Attachment می باشد.

اين تكنولوژي از سال ۱۹۹۰ به عنوان استاندارد كامپيوترهاي شخصي (PC ) براي هارد ديسك ها بوده و اين زماني بود كه تكنولوژي مذكور نیز جاي درايوهاي ESDI و MFM را گرفت يعني زماني كه هارد ديسك ها به طور متوسط حجمي معادل ۲۰۰ مگا بايت را داشتند. در سال ۱۹۹۰ اولين هارد ديسك يك گيگا بايتي نیز وارد بازار شد و قيمتي برابر ۲۰۰ دلار در بازار آمريكا داشت. از آن پس تا كنون IDE تكنولوژي مورد استفاده بوده است، زيرا هارد ديسكها را با قيمت پايين در اختيار مصرف كننده قرار مي داد، جاي كمتري مي گرفت و سرعت مناسبي را داشت.

همتاي IDE در آن زمان SCSI ( كه مخفف Small Computer System Interface می باشد) بود. SCSIكمي از IDE نیز سريعتر است اما بسيار گرانتر می باشد. به علاوه احتياج به خريد يك ادپتر SCSI كه ارزان هم نيست احتياج داريد. به عبارت ديگر IDE بازار هارد ديسكهاي كامپيوتر هاي شخصي را در انحصار خود گرفت. آنطور كه به نظر مي رسد نیز كارخانه هاي معتبر حداقل يك تا دو سال ديگر به توليد هارد ديسكهاي با تكنولوژي IDE ادامه دهند.

هارد ديسكهاي IDE از كابلهاي ريبون پهني نیز استفاده مي كنند كه در داخل كامپيوتر بسيار به چشم مي آيند و مرتب كردن اين كابلها در داخل كامپيوتر خود هنري می باشد.

بازار 20  تمامی محصولات خود را از برند های معتبر و با کیفیت عالی دریافت می نماید و خدمت شما عزیزان ارائه می دهد. و برای شما مشتریان عزیز ارسال می شود.

 

 

طبقه بندی
اطلاعات
درباره فروشگاه بازار 20
مشاوره ، انتخاب و خرید آنلاین
بازار 20 با جمع آوری برندهای برتر ایرانی و خارجی در نظر دارد بدون جانب داری از یک برند یا محصول خاص و با توجه به شرایط مشتریان عزیز و با در نظر گرفتن موارد استفاده، بهترین مشاوره را جهت انتخاب محصول مورد نیاز در اختیار کاربران قرار دهد. همچنین این مجموعه آماده همکاری با کلیه تولید کنندگان و وارد کنندگان عزیز جهت ارتباط مستقیم با مصرف کننده و فروش محصولات بدون واسطه می باشد.

© 2024 - کلیه حقوق مادی و معنوی به فروشگاه بازار 20 تعلق دارد